Wat heb je nodig om je computer werkklaar te maken?

Heb je een net nieuwe computer of laptop en weet je niet hoe je deze het beste werkklaar kunt maken? Of heb je al een tijd een computer of laptop en lukt het voltooien van de installatie telkens niet? Dan kan het handig zijn om verder te lezen.

Heb je Windows 10 en wil je graag een goed product hebben voor je computer of laptop? Dan kun je op het internet gaan zoeken naar de mogelijkheden die je hebt om je computer goed te laten werken. Doordat webshops een groot assortiment aan diverse pakketten voor Windows aanbieden, kun je het best een pakket op het internet kopen. 

Bij veel webshops krijg je bij het aanschaffen van een licentie een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je deze moet installeren. Het is op die manier heel gemakkelijk om alles te installeren zodat je aan het werk kunt. 

Windows 10 Home

Als het gaat om betrouwbare software, is Windows 10 zeker het beste programma. Nadat de computer of laptop bij dit pakket snel is opgestart, heb je direct toegang tot een erg prettig startmenu. Naast deze grote pluspunten kan je in dit pakket erg makkelijk multitasken. Het pakket zorgt ervoor dat jij meerdere dingen tegelijk kan doen tijdens het werken. Dat is natuurlijk hartstikke handig. 

Je kunt er aan de hand van een handleiding zelf voor zorgen dat de installatie van Windows 10 Home erg soepel zal verlopen. Vroeger was hier veel moeite mee, alleen nu is het erg makkelijk te downloaden waardoor het vrijwel vanzelf zal gaan. Het is daarom voor iedereen mogelijk om dit zelf te installeren. Als dit toch niet lukt, is het slim om contact op te nemen met de aanbieder van de licentie. 

Het grootste verschil tussen Windows 10 Home en Windows 10 Professional is de kwaliteit van de beveiliging. Windows 10 Home is namelijk minder goed beveiligd dan Windows 10 Professional. Dit betekent niet dat je hele computer onveilig is wanneer je voor Windows 10 Home kiest, maar het betekent wel dat het slim is om te investeren in een goede virusscanner. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor om McAfee AntiVirus 2020 te installeren op je computer. Zo weet je zeker dat het cybercriminelen niet zal lukken om in te breken op jouw computer. 

Er zijn een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten bij Windows 10 Home. Dit zijn:

–          Het zal een eenmalige aankoop zijn.

–          Het is een levenslange licentie.

–          Er is een keuze uit Nederlands, Engels en wel 40 andere talen.

–          Er zijn automatische updates vanuit Microsoft.

–          Windows 10 Home is onbeperkt geldig voor één apparaat.

–           Het pakket wordt direct geleverd via email.

Windows 10 Professional

Wanneer je veel met een laptop of computer werkt, is het erg belangrijk dat je laptop of computer beschikt over de juiste software. Het pakket Windows 10 professional is erg geliefd bij velen en voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Iedereen moet wel eens bestanden of informatie opslaan of bijvoorbeeld ergens een verslag over maken. Bij dit soort situaties is het erg fijn als je beschikt over software waarbij je professioneel geholpen wordt. Met Windows 10 Professional kan je erg efficiënt te werk gaan waardoor het je erg veel tijd zal schelen. Er zijn veel overeenkomsten tussen de beide pakketten die je in deze tekst kunt vinden. De voornaamste verschillen zitten hem in het feit dat Windows 10 Professional meer gericht is op zakelijke gebruikers en Windows 10 Home juist meer op mensen die thuis een computer hebben.