Wat kan een verkoopmakelaar voor je betekenen?

Een huis is meestal een van de meeste waardevolle bezittingen die je hebt. Als je dit wilt gaan verkopen kan het verstandig zijn om hiervoor een specialist in te schakelen. Een verkoopmakelaar van Arnhem makelaar kost al snel een paar duizend euro. Ondanks dat het natuurlijk om erg veel geld gaat, kiezen de meesten toch om een makelaar in te huren. Een verkoopmakelaar kent namelijk alle regels en wetten die te maken kunnen hebben met de verkoop van een woning. Ze hebben een vaak een erg groot netwerk van toekomstige kopers, zodat de verkoop sneller kan gaan dan dat verwacht wordt. Ze hebben ook veel ervaring over woningen verkopen en dit kan leiden tot een hogere winstmarge. Maar wat kun je makelaar nog allemaal meer voor je betekenen? En hoef vind je de ideale koper? 

De vraagprijs bepalen

Het allereerste wat de verkopers vaak zich afvragen is, wat is de juiste vraagprijs voor de woning? Er zijn meerdere zaken waar je hierbij goed over na moet denken en rekening mee moet houden. De verkoopmakelaar vergelijkt de woning met andere ongeveer dezelfde woningen om een vraagprijs ongeveer daarop te baseren. Ook speler de ontwikkelingen in de buurt een rol en de plaats ook erg. Daarnaast kijkt de verkoopmakelaar goed naar je verkoopkansen en is ook zijn doel de woning zo snel mogelijk te verkopen. Of heb je juist de tijd en wil je dit rustig aan doen voor een eventuele hogere bieding? Als verkopers heb je altijd het laatste woord over de prijs van een woning. Het is vaak wel handig om altijd het naar het advies te luisteren van de makelaar, alleen al door de kennis en ervaring.

Het papierwerk in orde stellen

Een verkoopmakelaar kent altijd alle regels en wetten die te maken kunnen hebben bij het verkopen van een woning. Dit regelt de makelaar allemaal en hoef je dus niet meer zelf te doen. Dit is wel erg belangrijk, maar je hoeft hier niet echt in te verdiepen als de makelaar hier je al goed mee kan helpen. De belangen van de verkoper staan altijd voorop en de makelaar probeert deze zo goed mogelijk op prijs te stellen. Als je met de makelaar onderhandelt hebt met de tegenpartij kunnen de papieren in orde gemaakt worden. Als dit is, gebeurt kan vervolgens die papieren ondertekend worden en is de onderhandeling officieel gelukt en afgerond.