Hoe vind je de juiste autosloperij? 

Het is erg lastig om een goede autosloperij te vinden. Als je auto kapot is en niet meer op de weg mag rijden kiezen veel mensen ervoor om naar een autosloperij te gaan. Hier kunnen ze veel voor je betekenen. Maar hoe vind je nou de beste autosloperij. Hier gaan we je mee verder helpen in dit artikel. 

Het begint allemaal met een auto die niet meer door de keuring komt. Het is dan heel belangrijk om je auto niet stil voor de deur te houden, maar om juist in actie te komen. Je kunt met dit probleem terecht bij vele autosloperijen. Hoe ze te werk gaan is als volgt. 

Ze gaan als eerst kijken hoeveel de schade is om de auto te laten maken. Vaak is het zo dat de schade duurder is dan dat de auto waard is. Wat er dan gebeurd is dat de auto door de autosloop gaat. Hier krijg je vaak een kleine vergoeding voor, maar hoeveel die vergoeding is hangt af van het gewicht aan ijzer van de auto. De auto wordt gewogen en hoe zwaarder de auto is, hoe meer vergoeding je krijgt. Als de auto gewogen is en je weet het gewicht wordt de auto verder uit elkaar gehaald. In de auto zitten vaak nog veel goede onderdelen die je voor heel veel geld kan verkopen. Als de autosloperij alles heeft gedaan worden de overige onderdelen naar Autorecycling Nederland gebracht en daar wordt het verder voortgezet. Hier wordt de auto gerecycled en hergebruikt. 

Waar let je op? 

Als je auto kapot is en je wilt naar een autosloperij moet je op een aantal dingen goed letten. Er zijn veel belangrijke weetjes die je goed verder kunnen helpen om een goede autosloperij te vinden. Het eerste en ook gelijk het belangrijkste punt is dat je zeker moet weten dat het bedrijf erkent is voor RWD. Alleen als het bedrijf erkent is weet je zeker dat de auto ook van jouw naam wordt gehaald. Ook bieden veel bedrijven extra hulp. Ze halen bijvoorbeeld je auto thuis op. Dit kan heel belangrijk zijn omdat je met een auto niet meer de weg op kan als die total loss is of niet meer door de keuring is gekomen. Veel mensen hebben geen trailer thuis staan dus is het erg fijn dat je auto thuis wordt opgehaald. Ook kan je goed kijken naar de reviews. Deze staan vaak op de site zelf. Je leest dan berichten die klanten geschreven hebben. Hier staat hun ervaring met het bedrijf in geschreven. Als een bedrijf veel goede reviews heeft weet je ook dat het goed zit. Service is ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel goed geholpen worden door de mensen die bij het bedrijf werken. 

Demontage 

Op het moment dat het voertuig niet meer op jouw naam staat gaat de autosloperij direct aan de slag. Alle gevaarlijke vloeistoffen en brandstoffen worden uit de motor gehaald en het wordt schoongemaakt. Er wordt daarna gekeken naar de onderdelen die nog goed zijn en dus voor een hoge prijs in de verkoop kunnen. Op het moment dat de auto geen economische waarde meer heeft, wordt de auto naar een shredder gebracht.