Wat is dakpannen coaten?

dakpannen coaten

In Nederland zie je veel verschillende soorten dakpannen, oranje dakpannen of zwarte dakpannen! Een dak boven je hoofd is altijd prettig, maar een dak moet ook stevig zijn. Door weersomstandigheden kunnen dakpannen verloren gaan, maar door dakpannen coaten blijft je dak stevig. De kosten van dakpannen coatenkunnen variëren een klein huis is natuurlijk goedkoper dan een groot huis, maar daken kunnen ook beschadigen. Schade komt bijvoorbeeld door regen, windstoten, algen of micro-organismen. Het is daarom wel belangrijk dat je het dak laat coaten want waterschade laten reperen kost meer dan laten coaten!

dakpannen coaten

Reinigen 

Dakpannen coaten kan niet zomaar, er moeten een aantal dingen vooraf gebeuren. Het dak moet gereinigd worden, daken reinigen is een enorme klus. De ramen en eventuele kozijnen moeten bedekt worden, het bedrijf gaat namelijk te werk met heet water en een hogedrukspuit. Door vooraf gaande preventie kan het bedrijf makkelijker te werk gaan, ook hou je je ramen schoon! Dat scheelt je nog schoonmaken erna. Nadat het dak schoon gespoten is gaat er antimosmiddel erover heen, dit zorgt dat mos minder snel of zelfs niet meer terug komt! 

Coating

Je dak is gereinigd en is dus klaar om gecoat te worden, ze gaan een soort hechtlaag aanbrengen zodat de coat beter blijft zitten. Als dit niet goed gedaan wordt zal de coating niet goed blijven zitten en betekent dat het opnieuw gedaan zou moeten worden, daar zit niemand op te wachten. Omdat hoekpunten van dakpannen meer aandacht nodig heeft zal het bedrijf daarom een extra coat over de hoekpunten aanbrengen. Je vraagt je misschien af of er meerdere soorten zijn van coating, dat is er!  Er zijn meerdere soorten dakpannen coaten welke dat zijn kun je altijd informeren maar wat deze coats gemeen hebben is dat ze allemaal bescherming aanbieden voor je dak! Je zult aan het einde een mooi stralend dak hebben!